Afgelopen week hebben veel organisaties geëxperimenteerd om uit te vinden welke video conferencing tools het meest geschikt zijn. Nu is het tijd hier met je collega’s afspraken over te maken. Dit kun je doen in de vorm van een flowchart:

Signal voor meer privacy

Als je met je telefoon belt passen bij WhatsApp vier personen op het beeld. Als je alleen voor de fun belt is WhatsApp waarschijnlijk de handigste optie, gezien het grote aantal gebruikers in Nederland. Voor meer vertrouwelijke, een-op-een gesprekken kun je beter gebruik maken van Signal. Signal waarborgt jullie privacy en bedrijfsgevoelige informatie beter dan WhatsApp, dat onderdeel is van Facebook.

Facetime voor regulier werkoverleg

Er bestaan geen goedkope tools voor online video conferencing met meer dan vier personen die privacy zo centraal zetten als Signal. Voor een regulier overleg met vijf of meer personen kun je met je telefoon bellen met Facetime. Veel collega’s zijn hier waarschijnlijk al aan gewend. Een voordeel ten opzichte van Zoom is dat je op je telefoon iedereen klein in beeld ziet. Wel zo gezellig.

Zoom voor leren en innoveren

Als er wat op het spel staat en jullie willen inhoudelijke besluiten nemen,  dan raad ik Zoom aan. Bij voorkeur gebruiken alle deelnemers hun monitor in plaats van de telefoon. Zoom biedt veel functionaliteiten. Je kunt bijvoorbeeld in sub-groepjes uiteen om vraagstukken uit te diepen. Het staat ook bekend als het meest stabiele platform.

Mocht je meer willen weten over virtueel leren en innoveren, dan ben je bij Brainy Bunch aan het juiste adres. Schrijf je in op de nieuwsbrief voor de special over online gespreksleiding.

 

De nieuwsbrief ontvangen?

Jobien Hekking

Vier maal per jaar verschijnt de Brainy Bunch nieuwsbrief met interessante artikelen, tips en een overzicht van nieuwe afleveringen. 

Schrijf je in en weet wat er speelt!

Met het inschrijven stem je in met de privacyverklaring.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Thank you for your upload