Kleine moeite, groot plezier

In deze aflevering van Brainy Bunch TV krijg je tips om je online werkoverleg mee op te fleuren. Ze kosten maar een klein beetje moeite, maar leveren veel plezier op voor jou en je collega’s. Dus, wat kun je zoal doen?

Tip 1: Stel sociale vragen

Ik was bij een weekoverleg en kreeg de vraag: Hoe was je weekend, schrijf je antwoord in de chat. Heerlijk! Leuk om te zien wat iedereen schreef. Andere sociale vragen zijn:

  • Wat was je favoriete band op de middelbare school?
  • Wat eet je meestal voor je ontbijt?
  • Wat is een van de mooiste plekken die je in je leven gezien hebt?

Als voorzitter kun je kort reageren op een of twee van de antwoorden die je ziet in de chat, dat is genoeg. En vervolgens start je met de agenda van de bijeenkomst.

Tip 2: Doe een ‘Shake down’

Tussen twee agendapunten kan het lekker zijn om even samen te bewegen. Wie wil mag even opstaan, maar blijven zitten is ook prima. Leg eerst helemaal uit wat de bedoeling is, dan pas start de shake down, dit is tot nul aftellen met een beweging. Je schud je eerst acht keer je rechterarm, dan acht keer je linkerarm, acht keer je rechterbeen, acht keer je linkerbeen. Vervolgens in dezelfde volgorde alles vier keer schudden, dan alles twee keer schudden en dan alles een keer schudden. Tot slot mag iedereen gelijktijdig een eigen move verzinnen en doen.

Tip 3: Geef een achtergrond opdracht

Je kunt je collega’s tussen twee agendapunten ook een ‘change of scenery’ aanbieden. In veel videobel programma’s is het mogelijk om de rest van je werkkamer te bedekken met een foto. Vraag aan je collega’s of ze in hun achtergrond een foto willen plaatsen van hun woonplaats, lievelingsbloem, favoriete schilderij, of wat dan ook. Wat valt je op?

Tip 4: Vertel een mop

Je kunt er een gewoonte van maken om de bijeenkomst af te sluiten met een ouderwetse mop. Moppen vertellen door volwassenen is een beetje een vergeten traditie, maar online zijn er nog genoeg te vinden. Eventueel kun je voor het volgende overleg iemand anders de beurt geven om een mop te vertellen.

Tip 5: Dans in estafette

Zet een lekker nummer op en begin met een goeie move. Iedereen doet je move na, na een paar maten mag de volgende persoon op de namenlijst in de chat een nieuwe beweging inzetten.

Tip 6: Neem afscheid in je favoriete vakantietaal

Zet aan het eind van het overleg de microfoons van iedereen open en nodig je collega’s uit gedag te zeggen in hun favoriete vakantietaal. Dovidjenja!

Kunnen we je helpen met jouw online workshops, met of zonder vertaling? Brainy Bunch heeft een team van ervaren gespreksleiders, technische ondersteuners, presentatie coaches en tolken. Neem contact op voor een verkennend gesprek.

De nieuwsbrief ontvangen?

Jobien Hekking

Vier maal per jaar verschijnt de Brainy Bunch nieuwsbrief met interessante artikelen, tips en een overzicht van nieuwe afleveringen. 

Schrijf je in en weet wat er speelt!

Met het inschrijven stem je in met de privacyverklaring.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Thank you for your upload