Worst of both worlds

Het risico bestaat dat na het opheffen van de Corona maatregelen een praktijk ontstaat die stevige nadelen van thuiswerken combineert met de slechtste oude kantoorgewoonten. 

Wat we niet meer willen

Jitske Kramer voorspelt in haar boek ‘Werk heeft het gebouw verlaten’ een terugkeershock als we allemaal weer op kantoor mogen werken. Na een paar vergaderingen blijken de PowerPoints in een zaal ook niet te inspireren. Zoeken naar een bureau in een kantoortuin wil je nu echt niet meer en je irriteert je aan overvolle treinen.

 

Waartoe zijn we straks wel op kantoor?

Leren, innoveren en netwerken kunnen prima online. Zolang er maar een helder doel is. Voor toevallige ontmoetingen kom je straks samen op kantoor. Ethan Bernstein en anderen noemen in de Harvard Business Review een aantal redenen om een kantoor aan te houden:

  • Inwerken nieuwe medewerkers

Het overbrengen van de visie en aanpak van een organisatie kan prima met opgenomen video-berichten. Voor informatie over ‘hoe we hier dingen doen’ is het echter wel belangrijk dat nieuwe collega’s anderen kunnen aanschieten met al hun vragen. 

  • Vergroten kwaliteit en tijdigheid

Zomaar collega’s die je door de jaren heen wel hebt leren kennen, maar nooit echt mee samen hebt gewerkt bieden je nieuwe info en complementaire expertise. Daardoor bereiken jullie betere resultaten in minder tijd en komen jullie op goede, vernieuwende ideeën.

  • Werkrelaties opbouwen

Managers ervaren grote druk om werkrelaties op te bouwen of the onderhouden. Met name jonge medewerkers missen ook het vormen van vriendschappen met leeftijdsgenoten op werk. Dit werkt door in de werkmotivatie, vertrouwen en het vasthouden van talent. 

Als jij wilt ervaren hoe je interactieve online bijeenkomsten kunt leiden, reserveer dan vrijdag 8 oktober 2021 in je agenda. Van 10-11.15 uur organiseert Brainy Bunch een gratis workshop voor nieuwsbrief abonnees en alumni. Je kunt je nu inschrijven.

 

De nieuwsbrief ontvangen?

Jobien Hekking

Vier maal per jaar verschijnt de Brainy Bunch nieuwsbrief met interessante artikelen, tips en een overzicht van nieuwe afleveringen. 

Schrijf je in en weet wat er speelt!

Met het inschrijven stem je in met de privacyverklaring.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Thank you for your upload