Inclusieve online bijeenkomsten

Met het juiste ontwerp van je online bijeenkomst kunnen mensen met verschillende rollen en achtergronden allemaal bijdragen aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Inclusieve vergaderingen zijn essentieel voor effectief beleid en realistische programma’s.

Op verschillende manieren kun je ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen. Als je niets doet, worden de bestaande ongelijke verhoudingen meestal versterkt. De usual suspects praten de tijd vol en uiteindelijk kamp je met een gebrek aan opvolging van je meeting en een hoge no-show rate bij een volgend evenement.

Goed ontworpen en verzorgde bijeenkomsten hebben als bonus dat je Zoom-fatigue vermindert.

In deze aflevering van Brainy Bunch TV leer je meer over wat jij kunt doen.

Efficiënt gebruik van breakout rooms

Als je kennisoverdracht zoveel mogelijk buiten de vergadering houdt, hebben de deelnemers tijd om met elkaar te praten. Maak groepjes van maximaal vier personen. Je kunt ze teleporteren naar breakout rooms met specifieke vragen en een duidelijke indicatie van het aantal minuten dat beschikbaar is voor elke deelnemer. Als je de vragen op elkaar voort laat bouwen, kunnen alle deelnemers diep ingaan op de onderwerpen en gelijktijdig goede ideeën ontwikkelen.

Individuele bijdragen in chat

Alle deelnemers kunnen bijdragen aan het beantwoorden van vragen in de chat. Een chatterfall kan overweldigend zijn tijdens de vergadering, maar daarna is het chat verslag een rijke bron van input. Alle aanwezigen hadden gelijke kansen voor het delen van inzichten en meningen.

Bereid tolken goed voor

Als je zorgt voor een goede voorbereiding van de tolken, kun je ook een gelijk speelveld bieden aan mensen die zich minder makkelijk uitdrukken in het Engels.

Kunnen we je helpen met jouw online workshops, met of zonder vertaling? Brainy Bunch heeft een team van ervaren gespreksleiders, technische ondersteuners, presentatie coaches en tolken. Neem contact op voor een verkennend gesprek.

De nieuwsbrief ontvangen?

Jobien Hekking

Vier maal per jaar verschijnt de Brainy Bunch nieuwsbrief met interessante artikelen, tips en een overzicht van nieuwe afleveringen. 

Schrijf je in en weet wat er speelt!

Met het inschrijven stem je in met de privacyverklaring.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Thank you for your upload