Adviesraad in beweging

Reflecteren en herzien: Je adviesraad beter benutten in 5 minuten

Deze aflevering van Brainy Bunch TV gaat over het maximale uit je adviesraad halen. Als je leiding geeft aan verandering, heb je waarschijnlijk een raad van adviseurs aan je zijde. Benut je deze waardevolle bron optimaal? Laten we even stilstaan bij drie eenvoudige vragen.

Je zult merken dat het er niet alleen om gaat de juiste mensen aan tafel te hebben; het gaat erom een omgeving te creëren waarin hun stem echt gehoord en gewaardeerd wordt.

 

Kijk eerst eens goed naar je adviesraad. Hoe divers is deze eigenlijk? Zijn alle noodzakelijke perspectieven en belanghebbenden vertegenwoordigd? Misschien ontbreekt er een cruciaal iemand aan tafel. Het is de moeite waard om er even bij stil te staan en ervoor te zorgen dat iedereen die er zou moeten zijn, er ook is.


Denk vervolgens na over hoe vaak je deze schat aan kennis aanboort. Het is verleidelijk om verstrikt te raken in de wervelwind van voortgangsrapportages en projectupdates. Misschien deel je voortgang om iedereen aan boord te houden, maar vergeet niet het primaire doel van je adviesraad: het bieden van begeleiding en expertise. Neem een stap terug en denk terug aan de laatste twee vergaderingen die je hebt gehad. Hoeveel tijd besteed je echt aan het vragen van advies in plaats van het delen van informatie? Misschien is er ruimte voor een accentverschuiving die waardevolle inzichten kan opleveren.


Sfeer is belangrijk. Zijn je vergaderingen strikt politiek en zakelijk, of maak je ruimte voor een beetje luchtigheid? Het creëren van een ontspannen sfeer gaat niet alleen over gezelligheid; het gaat over het stimuleren van creativiteit, het opbouwen van een goede verstandhouding en uiteindelijk over het beste halen uit uw adviseurs. Een beetje plezier zorgt er immers voor dat je adviseurs ontspannen en betere oplossingen zien en delen. Daarbij blijven ze dan graag naar jullie bijeenkomsten komen.


Wij kunnen je workshops verzorgen. Brainy Bunch heeft een team van ervaren gespreksleiders, technische hosts, speaker coaches en tolken. We bieden ook interim programmamanagement diensten. Neem contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden.

De nieuwsbrief ontvangen?

Jobien Hekking

Vier maal per jaar verschijnt de Brainy Bunch nieuwsbrief met interessante artikelen, tips en een overzicht van nieuwe afleveringen. 

Schrijf je in en weet wat er speelt!

Met het inschrijven stem je in met de privacyverklaring.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Thank you for your upload